Udtalelser fra mindfulness terapien

Her kan du læse udtalelser fra to personer, som har været i mindfulness terapi.

Ane Knarreborg (45)

Jeg befandt mig i en livskrise, og var så heldigt et menneske at blive henvist til Chris – aldrig har jeg følt mig så lyttet til og hjulpet!

I forløbet, har jeg lært at blive bevidst om mine reaktioner og mønstrer, såvel fysiske som psykiske… mærker, registrerer og forholder mig til dem – ubeskrivelig gave!

Jeg har gennemgået en udvikling jeg, trods livskrise, ikke ville være foruden; har fået redskaber til bedre at kunne kontrollere tanker/bekymringer, fået en masse selvindsigt, blevet bevidst om mine grænser og ikke mindst mine værdier, og føler en kæmpe taknemmelighed til livet.

Jeg har fundet ind til den mere autentiske, afslappede og tilstedeværende version af mig – livet er SKØNT og skal leves NU !

Jeg ville unde alle at have adgang til en Chris!!!

Nicolai Jensen (31)

Jeg er 31 år, og har i alle mine voksne år arbejdet indenfor jord/beton og bygge/anlæg branchen. I 2014 var jeg ude for en arbejdsulykke hvor jeg kom slemt til skade med min ryg som resulterede i, at jeg var sengeliggende i et halvt år.

Der var ingen i det etablerede system der troede på mine smerter, så jeg måtte kæmpe en sej kamp for at få systemet til at lytte til mig. Til sidst gav de sig og jeg blev røntgenfotograferet og fik en MR-scanning.

Resultatet var at de konstaterede 2 diskusprolapser ved L4, L5 og S1. Dette lettede i første omgang, da jeg nu bedre kunne forstå, hvorfor jeg havde så mange problemer med bevægeapparatet, og hvorfor jeg på det tidspunkt havde været sengeliggende i næsten et halvt år.

Efter min rygskade, var jeg igennem 18 forskellige behandlere, diverse lægehuse og læger, privathospitaler osv. Men ingen kunne hjælpe mig til at forstå mine smerter og ingen kunne hjælpe mig med at komme af med dem, så udsigten til et ”normalt liv” var meget uklar og tvivlende.

I processen blev jeg mere og mere vred og frustreret. Jeg bar rundt på en afmagt som ingen forstod og til sidst fyldte vreden og skuffelsen det hele. Skuffelsen over at være svigtet af den arbejdsgiver som flygtede fra ansvaret om erstatning samt vreden på et system som ikke kunne hjælpe mig.

Til sidst var jeg opgivet af systemet - de sagde det hele var i mit hoved. Og så var jeg endt på 24 smertestillende piller dagligt samt et vedvarende brug af hash. (I forsøg på at finde ro til hovedet og krop)

Men heldigvis var jeg ikke kun overladt til sygehusvæsenet - jeg fik hjælp fra PensionDanmark.  Du Kristina Meyer Hauge, som blev min kontaktperson, lyttede til mig, troede på mig og hjalp mig igennem mit livs sværeste tid. Også selvom min vrede fyldte hele mit sind - jeg er meget imponeret over din rummelighed og tålmodighed og ikke mindst, din tro på mig (hun burde efter min mening, være chef for sygehusvæsenet)

Men så skete der noget som vendte op og ned på min situation. Kristina satte mig i forbindelse med Chris Norre, som via Mindfullness lærte mig om ro i stressede situationer, at trække vejret ordentligt osv. Jeg lærte at bruge vreden konstruktivt og han satte mig i gang med at drømme om en fremtid uden smerter og et liv hvor jeg var glad igen.

Takket været Chris (og PensionDanmark), er jeg nu kommet på benene igen med frisk energi, og da jeg fik muligheden for at ændre kurs, var der ikke tvivl i mit sind. Jeg vil bruge min egen erfaring nu og gør nu mit bedste for at hjælpe andre mennesker til et bedre liv med bedre velvære og livskvalitet.

Det er 4 år siden skaden skete, og det er lykkedes mig at slippe både det daglige indtag af 24 smertestillende piller og hashen – dette ved at arbejde med mig selv.  

Jeg har nu gennemført 3 uddannelser: akupunktør i TCM (Traditionel chinese medicin), fysiurgisk massør og skadesterapeut, og hvorfor det netop blev dem, er fordi jeg selv under mit sygdomsforløb stiftede bekendtskab med dem, og kan se hvor stor nytte de gør, og det vil jeg rigtig gerne bidrage til, at mange andre også kan drage nytte af.

Men jeg har ikke bare taget uddannelserne. Jeg er også blevet nr. 3 ved Danmarksmesterskaberne i massage/Cupping i 2018 og jeg har etableret en lille virksomhed som vokser og vokser i takt med at flere mennesker hører om mig og oplever på egen krop, at jeg kan hjælpe dem med mange af deres problemer.

Privat har jeg en kæreste og vi er ved at stifte familie, den lille ventes til november ca. D.26. :)

1000 tak til alle jer som troede på mig og som hjalp mig igennem mit livs sværeste tid. Ikke en dag går, uden i er med i min aftenbøn.

 

Kærlig hilsen

Nicolai Sachmann Jensen